Čokoládovo-višňové palačinky

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 2 ks vejce
  • 300 ml mléka
  • 30 g másla
  • 1 ks Figaro hořká čokoláda
  • kůra z bio limetky
  • 1 a 1/2 sklenice višňového džusu
  • 2 lžíce cukru
  • 2 hrsti višní
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1/4 šálku vody
20 minut
8 porcí
Nejprve si připravíme polevu. Džus přivedeme k varu a přidáme cukr. Poté přidáme višně. V malé skleničce promícháme bramborový škrob s malým množstvím vody. Pomalu a za stálého míchání vléváme do višňového džusu. Kontrolujeme hustotu, poleva může být hustější i řidší. Poté si připravíme palačinky. Mouku smícháme s kakaem, cukrem a solí. Vyšleháme vajíčka a přidáme do nich mléko. Poté rozehřejeme máslo a přidáme do vajíček s mlékem. Obě směsi smícháme a přidáme část podrcené čokolády. Na rozehřátou pánev dáme 3-4 lžíce těsta tak, aby vznikly tlustější a menší palačinky. Po 4 minutách obrátíme a opékáme z druhé strany. Podáváme s višňovou polevou a podrcenou čokoládou.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.