200 g hladké mouky
30 g kakaa
3 lžíce cukru
špetka soli
2 ks vejce
300 ml mléka
30 g másla
1 ks Figaro hořká čokoláda
kůra z bio limetky
1 a 1/2 sklenice višňového džusu
2 lžíce cukru
2 hrsti višní
2 lžíce bramborového škrobu
1/4 šálku vody
20 minut
8 porcí
Nejprve si připravíme polevu. Džus přivedeme k varu a přidáme cukr. Poté přidáme višně. V malé skleničce promícháme bramborový škrob s malým množstvím vody. Pomalu a za stálého míchání vléváme do višňového džusu. Kontrolujeme hustotu, poleva může být hustější i řidší. Poté si připravíme palačinky. Mouku smícháme s kakaem, cukrem a solí. Vyšleháme vajíčka a přidáme do nich mléko. Poté rozehřejeme máslo a přidáme do vajíček s mlékem. Obě směsi smícháme a přidáme část podrcené čokolády. Na rozehřátou pánev dáme 3-4 lžíce těsta tak, aby vznikly tlustější a menší palačinky. Po 4 minutách obrátíme a opékáme z druhé strany. Podáváme s višňovou polevou a podrcenou čokoládou.