Dýňová ovesná kaše s čokoládou a karamelizovanými jablky

Ingredience
- • 1/2 dýně Hokkaido
- • 1 lžíce slunečnicového oleje
- • 1 lžička skořice
- • 1/2 lžičky mletého zázvoru
- • 3 strouhnutí muškátového oříšku
- • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- • 1/2 lžičky mletého nového koření
- • 70 g jemných ovesných vloček
- • 300 ml mléka
- • 1 vanilkový cukr
- • 2 lžíce cukru krupice
- • špetka soli
- • hrst vlašských ořechů
- • čokoláda Figaro sladká vášeň
- • 2 jablka
60 minut
1 porce
Nejprve si připravte dýňové pyré, klidně i den předem. Dýni Hokkaido nemusíte loupat, pouze ji nakrájejte na měsíčky a zbavte semínek. Kousky dýně přendejte do pekáče nebo zapékací mísy, pokapejte lehce olejem a dejte je péct na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud dýně nezměkne. Smíchejte si směs koření Pumpkin spice ze skořice, mletého zázvoru, nového koření a muškátového oříšku. Upečené měkké měsíčky dýně nechte zchladnout a pak je v misce rozmixujte tyčovým mixérem se lžičkou koření pumpkin spice a přibližně dvěma lžícemi vody. Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, jednu lžíci cukru krupice a špetku soli. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí. Nakonec do ní zamíchejte 2 – 3 lžíce dýňového pyré. Teď je čas na karamelizovaná jablka s vlašskými ořechy. Na malé pánvi (ideálně s keramickým povrchem) restujte na másle měsíčky jablek. Když jsou zlatavé, přidejte ořechy a vše zasypte lžící cukru a nechte zkaramelizovat. Dýňovou kaši servírujte teplou se zkaramelizovanými ořechy a jablky a kousky čokolády Figaro. Ta se v kaši částečně rozpustí a dodá jí dokonalou chuť!