Velikonoční beránek s čokoládou

Velikonoční-beránek-e1572369217959

Ingredience:

  • 120 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 5 ks vajec
  • 5 lžic oleje
  • 170 g cukru krupice
  • 200 g Figaro čokolády na vaření
  • hrubá mouka a máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava:

Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do velké mísy, žloutky do sklenice. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme, dokud se netvoří pevné špičky. Postupně přidáváme žloutky a olej. Poté smícháme mouku s pokrájenou čokoládou a vmícháme opatrně vařečkou. Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na středního beránka a pečeme na 150 °C 40 minut. Hotového beránka posypeme přes jemné sítko moučkovým cukrem.