200 g Figaro čokolády na vaření
150 g másla
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
150 g práškového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička kakaového prášku
2 vejce
180 ml mléka
250 g tučného tvarohu
1 lžíce kakaového prášku
sezónní ovoce
30 minut
12 porcí
Do misky prosejeme suché ingredience – mouku, cukr, kakaový prášek (1 lžička) a prášek do pečiva. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. V druhé nádobě smícháme mokré přísady – jedno vejce, mléko a vanilkový extrakt. Všechny složky jemně smícháme lžící. Do sypkých přísad dáme druhé vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme mokré přísady a nasekanou čokoládu. Mícháme, dokud se všechny přísady nepropojí. Těsto rozdělíme do košíčků. Předehřejeme troubu na 200 °C a muffiny pečeme asi 20 min. Poté si připravíme krém – vyšleháme tvaroh společně s kakaovým práškem (1 lžíce). Hotové muffiny zdobíme krémem a sezónním ovocem.