Čokoládové muffiny

Ingredience

  • 200 g Figaro čokolády na vaření
  • 150 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička kakaového prášku
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • sezónní ovoce
30 minut
12 porcí
Do misky prosejeme suché ingredience – mouku, cukr, kakaový prášek (1 lžička) a prášek do pečiva. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. V druhé nádobě smícháme mokré přísady – jedno vejce, mléko a vanilkový extrakt. Všechny složky jemně smícháme lžící. Do sypkých přísad dáme druhé vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme mokré přísady a nasekanou čokoládu. Mícháme, dokud se všechny přísady nepropojí. Těsto rozdělíme do košíčků. Předehřejeme troubu na 200 °C a muffiny pečeme asi 20 min. Poté si připravíme krém – vyšleháme tvaroh společně s kakaovým práškem (1 lžíce). Hotové muffiny zdobíme krémem a sezónním ovocem.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.