Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Ingredience

  • 200 g Figaro čokolády na vaření

  • 150 g másla

  • 300 g hladké mouky

  • 2 lžičky prášku do pečiva

  • 150 g práškového cukru

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 1 lžička kakaového prášku

  • 2 vejce

  • 180 ml mléka

  • 250 g tučného tvarohu

  • 1 lžíce kakaového prášku

  • sezónní ovoce

30 minut

12 porcí

Do misky prosejeme suché ingredience – mouku, cukr, kakaový prášek (1 lžička) a prášek do pečiva. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. V druhé nádobě smícháme mokré přísady – jedno vejce, mléko a vanilkový extrakt. Všechny složky jemně smícháme lžící. Do sypkých přísad dáme druhé vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme mokré přísady a nasekanou čokoládu. Mícháme, dokud se všechny přísady nepropojí. Těsto rozdělíme do košíčků. Předehřejeme troubu na 200 °C a muffiny pečeme asi 20 min. Poté si připravíme krém – vyšleháme tvaroh společně s kakaovým práškem (1 lžíce). Hotové muffiny zdobíme krémem a sezónním ovocem.