Čokoládové perníčky

Ingredience

  • 250 g hladké
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 100 g medu
  • 70 g másla
  • 2 žloutky
  • 50 ml 18% smetany
  • špetka soli
  • 1 Figaro čokoláda na vaření
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosového oleje
20 minut
30 porcí
Čokoláda: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme kakao, kokosový olej a mícháme dohladka. V případě potřeby přidáme teplou vodu. Těsto: Do misky prosejeme suché ingredience: mouku, kakao, perníkové koření, sůl a posypeme cukrem. Na mírném ohni si rozpustíme máslo s medem, přidáme suché ingredience a poté za stálého míchání do směsi přidáváme smetanu a žloutky. Vše promícháme do hladka. Těsto položíme na pomoučenou desku a vytvarujeme kouli. Těsto následně vyválíme do kruhu s tloušťkou 5-8 mm a můžeme ho začít vykrajovat do různých tvaru. Perníčky pokládáme na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 7-10 minut. Pokud chceme, aby byly naše perníčky na povrchu lesklé, tak je po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poté ozdobíme čokoládovou polevou. Perníčky chutnají výborně i se švestkovými povidly.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.