Pistáciové koláčky

Ingredience
- • 70 g loupaných mandlí
- • 70 g pistácií
- • 250 g hladké mouky
- • 1 lžička prášku do pečiva
- • 150 g cukru
- • 2 vejce
- • 150 g Figaro čokolády na vaření
- • 2 lžíce rumu
- • kůra z bio limetky
35 minut
25 porcí
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme si velký plech a dáme na něj pečící papír. Promícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme část mandlí a pistácií (celé nebo lehce nasekané) a vejce. Smícháme na konzistenci hustého těsta. Z těsta vytvarujeme váleček. Opatrně položíme na plech a shora ho lehce zploštíme. Vložíme do trouby na 20 minut, dokud nebude mít zlatavou barvu. Takto upečený váleček krájíme na 1 cm široké plátky a pokládáme na plech. Pečeme další 3 minuty. Necháme vychladnout. Poté si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme rum a promícháme. Koláčky namáčíme z poloviny do čokolády a na závěr posypeme nastrouhanou kůrou z limetky.