Velikonoční beránek s čokoládou

Ingredience
- • 120 g hladké mouky
- • spetka soli
- • 5 ks vajec
- • 5 lžic oleje
- • 170 g cukru krupice
- • 200 g Figaro čokolády na vaření
- • hrubá múka a maslo na vymastenie formy
- • práškový cukor na posypanie
60 minut
10 porcí
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do velké mísy, žloutky do sklenice. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme, dokud se netvoří pevné špičky. Postupně přidáváme žloutky a olej. Poté smícháme mouku s pokrájenou čokoládou a vmícháme opatrně vařečkou. Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na středního beránka a pečeme na 150 °C 40 minut. Hotového beránka posypeme přes jemné sítko moučkovým cukrem.