Velikonoční beránek s čokoládou

Velikonoční beránek s čokoládou

Ingredience

  • 120 g hladké mouky

  • spetka soli

  • 5 ks vajec

  • 5 lžic oleje

  • 170 g cukru krupice

  • 200 g Figaro čokolády na vaření

  • hrubá múka a maslo na vymastenie formy

  • práškový cukor na posypanie

60 minut

10 porcí

Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do velké mísy, žloutky do sklenice. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme, dokud se netvoří pevné špičky. Postupně přidáváme žloutky a olej. Poté smícháme mouku s pokrájenou čokoládou a vmícháme opatrně vařečkou. Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na středního beránka a pečeme na 150 °C 40 minut. Hotového beránka posypeme přes jemné sítko moučkovým cukrem.