Velikonoční beránek s čokoládou

Ingredience

  • 120 g hladké mouky
  • spetka soli
  • 5 ks vajec
  • 5 lžic oleje
  • 170 g cukru krupice
  • 200 g Figaro čokolády na vaření
  • hrubá múka a maslo na vymastenie formy
  • práškový cukor na posypanie
60 minut
10 porcí
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do velké mísy, žloutky do sklenice. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme, dokud se netvoří pevné špičky. Postupně přidáváme žloutky a olej. Poté smícháme mouku s pokrájenou čokoládou a vmícháme opatrně vařečkou. Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na středního beránka a pečeme na 150 °C 40 minut. Hotového beránka posypeme přes jemné sítko moučkovým cukrem.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.