125g másla
100 g Figaro čokolády na vaření
75 g třtinového cukru
3 ks vajec
1 hrst pistácií
Na čokoládová vajíčka:
100 g Figaro čokolády na vaření
10 ks balónků
60 minut
10 porcí
Nejprve si připravíme čokoládové mističky. Nafoukneme lehce balónky do velikosti většího vajíčka. Ve vodní lázni si rozehřejeme 100 g čokolády a namočíme do ní balonek zhruba do 3/4 výšky. Balonek pak dáme na pečící papír. Až první vrstva ztuhne, ještě jednou namočíme. Takto postupujeme se všemi 10 balonky. Ve chvíli, kdy obě vrstvy čokolády ztuhnou, balonek propíchneme špendlíkem, vyndáme a máme hotové vajíčko. Případně je také možné čokoládová vajíčka koupit a ulomit jim špičku. V jiném hrnci si rozpustíme máslo s cukrem a 100 g čokolády na mírném plameni. Mezitím si vyšleháme vejce (žloutky zvlášť a bílky zvlášť). Do čokoládové hmoty vmícháme opatrně žloutky a poté bílky. Hotový krém vlijeme do zdobícího pytlíčku a necháme v lednici vychladnout. Vychladlým hotovým krémem pak plníme připravená vajíčka. Nakonec ozdobíme posekanými pistáciemi a podáváme. Pokud vám zbude krém, můžete vytvořit „hnízdo“, do kterého pak vajíčko posadíte.