Bábovka s kokosem

Ingredience

  • Náplň:
  • 50 g cukru krupice
  • 80 g kokosu
  • 1x lžíce hladké mouky
  • 2x bílek
  • Bábovka
  • 60 g kakaa Figaro
  • 70 g másla
  • 1x žloutek
  • 3x celé vejce
  • 150 g zakysané smetany
  • 1x lžička vanilkového extraktu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 140 g třtinového cukru
  • 1x lžička jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 160 ml studené vody
  • Ganache
  • 75 g Figaro Extra hořká 65%
  • 75 ml smetany na šlehání
60 minut
1 porce
Náplň: Náplň si připravíme tak, že z bílků vyšleháme sníh. Když je polotuhý, postupně do nej přisypeme cukr, vyšleháme do tuha a následně přimícháme kokos s moukou. Těsto Máslo vyšleháme se žloutkem, vajíčky, zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. V druhé misce smícháme mouku, cukr, kakao, sodu a sůl. Suchou směs vsypeme do mokré, přilijeme vodu a pořádně promícháme. Polovinu těsta naleje-me do formy. Do středu dáme kokosovou náplň a na ní vylejeme zbytek těsta. Pečeme cca 60 min na 180°C. Ganache Ganache vytvoříme tak, že smetanu necháme zahřát, odstavíme z plotýnky, přidáme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Nakonec jí polijeme bábovku a máme hotovo. 😊

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.