Náplň:
50 g cukru krupice
80 g kokosu
1x lžíce hladké mouky
2x bílek
Bábovka
60 g kakaa Figaro
70 g másla
1x žloutek
3x celé vejce
150 g zakysané smetany
1x lžička vanilkového extraktu
250 g polohrubé mouky
140 g třtinového cukru
1x lžička jedlé sody
¼ lžičky soli
160 ml studené vody
Ganache
75 g Figaro Extra hořká 65%
75 ml smetany na šlehání
60 minut
1 porce
Náplň:
Náplň si připravíme tak, že z bílků vyšleháme sníh. Když je polotuhý, postupně do nej přisypeme cukr, vyšleháme do tuha a následně přimícháme kokos s moukou.
Těsto
Máslo vyšleháme se žloutkem, vajíčky, zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. V druhé misce smícháme mouku, cukr, kakao, sodu a sůl.
Suchou směs vsypeme do mokré, přilijeme vodu a pořádně promícháme. Polovinu těsta naleje-me do formy.
Do středu dáme kokosovou náplň a na ní vylejeme zbytek těsta. Pečeme cca 60 min na 180°C.
Ganache
Ganache vytvoříme tak, že smetanu necháme zahřát, odstavíme z plotýnky, přidáme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Nakonec jí polijeme bábovku a máme hotovo. 😊