Bábovka s kokosem

Ingredience
- • Náplň:
- • 50 g cukru krupice
- • 80 g kokosu
- • 1x lžíce hladké mouky
- • 2x bílek
- • Bábovka
- • 60 g kakaa Figaro
- • 70 g másla
- • 1x žloutek
- • 3x celé vejce
- • 150 g zakysané smetany
- • 1x lžička vanilkového extraktu
- • 250 g polohrubé mouky
- • 140 g třtinového cukru
- • 1x lžička jedlé sody
- • ¼ lžičky soli
- • 160 ml studené vody
- • Ganache
- • 75 g Figaro Extra hořká 65%
- • 75 ml smetany na šlehání
60 minut
1 porce
Náplň: Náplň si připravíme tak, že z bílků vyšleháme sníh. Když je polotuhý, postupně do nej přisypeme cukr, vyšleháme do tuha a následně přimícháme kokos s moukou. Těsto Máslo vyšleháme se žloutkem, vajíčky, zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. V druhé misce smícháme mouku, cukr, kakao, sodu a sůl. Suchou směs vsypeme do mokré, přilijeme vodu a pořádně promícháme. Polovinu těsta naleje-me do formy. Do středu dáme kokosovou náplň a na ní vylejeme zbytek těsta. Pečeme cca 60 min na 180°C. Ganache Ganache vytvoříme tak, že smetanu necháme zahřát, odstavíme z plotýnky, přidáme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Nakonec jí polijeme bábovku a máme hotovo. 😊