Bábovka s kokosem

Bábovka s kokosem

Ingredience

  • Náplň:

  • 50 g cukru krupice

  • 80 g kokosu

  • 1x lžíce hladké mouky

  • 2x bílek

  • Bábovka

  • 60 g kakaa Figaro

  • 70 g másla

  • 1x žloutek

  • 3x celé vejce

  • 150 g zakysané smetany

  • 1x lžička vanilkového extraktu

  • 250 g polohrubé mouky

  • 140 g třtinového cukru

  • 1x lžička jedlé sody

  • ¼ lžičky soli

  • 160 ml studené vody

  • Ganache

  • 75 g Figaro Extra hořká 65%

  • 75 ml smetany na šlehání

60 minut

1 porce

Náplň:

Náplň si připravíme tak, že z bílků vyšleháme sníh. Když je polotuhý, postupně do nej přisypeme cukr, vyšleháme do tuha a následně přimícháme kokos s moukou.

Těsto

Máslo vyšleháme se žloutkem, vajíčky, zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. V druhé misce smícháme mouku, cukr, kakao, sodu a sůl.
Suchou směs vsypeme do mokré, přilijeme vodu a pořádně promícháme. Polovinu těsta naleje-me do formy.
Do středu dáme kokosovou náplň a na ní vylejeme zbytek těsta. Pečeme cca 60 min na 180°C.

Ganache

Ganache vytvoříme tak, že smetanu necháme zahřát, odstavíme z plotýnky, přidáme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Nakonec jí polijeme bábovku a máme hotovo. 😊