Čokoládové sušenky

Ingredience
- • 160 g měkkého másla
- • ½ hrnku třtinového cukru
- • ½ hrnku moučkový cukr
- • 170 g Figaro čokolády hořké 65%
- • 1 lžička vanilkového extraktu
- • 1 a ¾ hrnku hladké mouky
- • 2 polévkové lžíce Figaro kakaa
- • 1 lžička jedlé sody
- • špetka soli
- • Figaro poleva mléčná
60 minut
1 porce
Troubu předehřejeme na 180°C. Máslo s oběma cukry vyšleháme dohladka. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, vanilku a znovu vyšleháme. V misce promícháme mouku, kakao, sodu a špetku soli. Tuto směs vsypeme k máslové směsi a pomalu šleháme, aby se obě spojily. Těsto rozválíme mezi dvěma pláty pečícího papíru na výšku přibližně 3 mm a dáme asi na 15 min do ledničky. Z těsta vykrajujeme kolečka a dáme péct do trouby asi na 10 min. Rozpustíme polevu a spojujeme s ní vychladlé sušenky. Na závěr můžeme poprášit kaka-em.