Čokoládové sušenky

Ingredience

  • 160 g měkkého másla
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ½ hrnku moučkový cukr
  • 170 g Figaro čokolády hořké 65%
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a ¾ hrnku hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce Figaro kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • Figaro poleva mléčná
60 minut
1 porce
Troubu předehřejeme na 180°C. Máslo s oběma cukry vyšleháme dohladka. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, vanilku a znovu vyšleháme. V misce promícháme mouku, kakao, sodu a špetku soli. Tuto směs vsypeme k máslové směsi a pomalu šleháme, aby se obě spojily. Těsto rozválíme mezi dvěma pláty pečícího papíru na výšku přibližně 3 mm a dáme asi na 15 min do ledničky. Z těsta vykrajujeme kolečka a dáme péct do trouby asi na 10 min. Rozpustíme polevu a spojujeme s ní vychladlé sušenky. Na závěr můžeme poprášit kaka-em.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.