Čokoládové perníčky

Čokoládové perníčky

Ingredience

  • 250 g hladké

  • 1 lžíce kakaa

  • 1 lžíce perníkového koření

  • 1 lžička sody bikarbony

  • 3 lžíce třtinového cukru

  • 100 g medu

  • 70 g másla

  • 2 žloutky

  • 50 ml 18% smetany

  • špetka soli

  • 1 Figaro čokoláda na vaření

  • 1 lžíce kakaa

  • 1 lžíce kokosového oleje

20 minut

30 porcí

Čokoláda: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme kakao, kokosový olej a mícháme dohladka. V případě potřeby přidáme teplou vodu. Těsto: Do misky prosejeme suché ingredience: mouku, kakao, perníkové koření, sůl a posypeme cukrem. Na mírném ohni si rozpustíme máslo s medem, přidáme suché ingredience a poté za stálého míchání do směsi přidáváme smetanu a žloutky. Vše promícháme do hladka. Těsto položíme na pomoučenou desku a vytvarujeme kouli. Těsto následně vyválíme do kruhu s tloušťkou 5-8 mm a můžeme ho začít vykrajovat do různých tvaru. Perníčky pokládáme na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 7-10 minut. Pokud chceme, aby byly naše perníčky na povrchu lesklé, tak je po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poté ozdobíme čokoládovou polevou. Perníčky chutnají výborně i se švestkovými povidly.