160 g měkkého másla
½ hrnku třtinového cukru
½ hrnku moučkový cukr
170 g Figaro čokolády hořké 65%
1 lžička vanilkového extraktu
1 a ¾ hrnku hladké mouky
2 polévkové lžíce Figaro kakaa
1 lžička jedlé sody
špetka soli
Figaro poleva mléčná
60 minut
1 porce
Troubu předehřejeme na 180°C. Máslo s oběma cukry vyšleháme dohladka. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, vanilku a znovu vyšleháme.
V misce promícháme mouku, kakao, sodu a špetku soli. Tuto směs vsypeme k máslové směsi a pomalu šleháme, aby se obě spojily.
Těsto rozválíme mezi dvěma pláty pečícího papíru na výšku přibližně 3 mm a dáme asi na 15 min do ledničky.
Z těsta vykrajujeme kolečka a dáme péct do trouby asi na 10 min.
Rozpustíme polevu a spojujeme s ní vychladlé sušenky. Na závěr můžeme poprášit kaka-em.