Chilli con carne s čokoládou

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka kajenského pepře
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 400 g plechovka rajčat
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 400 g plechovka červených fazolí
  • 25 g Figaro čokolády na vaření
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr
60 minut
4 porce
Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli. Asi po dvou minutách přidejte nasekané plátky česneku a společně restujte ještě asi minutu. Do hrnce poté přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte. Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Zarestuje a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření občas promíchejte. Pak do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu Figaro. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti. Chilli con carne servírujte s křupavými nachos nebo s rýží, posypané čerstvým koriandrem. Pro zjemnění ho můžete doplnit zakysanou smetanou.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.