Chilli con carne s čokoládou

Chilli con carne s čokoládou

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa

  • 2 lžíce oleje

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžička mleté sladké papriky

  • špetka kajenského pepře

  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu

  • 200 ml hovězího vývaru

  • 400 g plechovka rajčat

  • 2 lžíce rajského protlaku

  • 400 g plechovka červených fazolí

  • 25 g Figaro čokolády na vaření

  • sůl, pepř

  • čerstvý koriandr

60 minut

4 porce

Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli. Asi po dvou minutách přidejte nasekané plátky česneku a společně restujte ještě asi minutu. Do hrnce poté přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte. Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Zarestuje a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření občas promíchejte. Pak do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu Figaro. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti. Chilli con carne servírujte s křupavými nachos nebo s rýží, posypané čerstvým koriandrem. Pro zjemnění ho můžete doplnit zakysanou smetanou.