Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Ingredience

  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 jablko
  • 1 lžička citronové šťávy
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 lžíce rozinek nebo brusinek
  • špetka mleté skořice
  • med nebo javorový sirup
  • Figaro hořká čokoláda
30 minut
1 porce
Polovinu jablka nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je s citronovou šťávou. Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, nakrájené jablko, špetku soli a špetku skořice. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí. Hotovu ovesnou kaši ozdobte vlašskými ořechy, rozinkami a čerstvým jablkem. Nakonec kaši doslaďte v misce medem nebo javorovým sirupem a přidejte čtverečky Figaro hořké čokolády, ta se v horké kaši rozpustí a dodá ji dokonalou chuť! Figaro misku lze získat na prodejnách Můj obchod za nákup 4 Figaro tabulkových čokolád v termínu 20. 9. – 3. 10. 2019 nebo do vyprodání zásob.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.