Ovesné cookies

Ingredience

  • 250 g cukru krupice
  • 12 g kakaového prášku Figaro
  • 110 g másla
  • 60 ml mléka
  • 130 g arašídového másla
  • 250 g nadrcených ovesných sušenek Opavia
  • 150 g čokolády Figaro 65%
  • Arašídy
60 minut
1 porce
Cukr s mlékem zahřejeme a přidáme máslo, arašídové máslo, kakaový prášek, důkladně mícháme. Jakmile se směs začne vařit povaříme dvě minuty. Ovesné sušenky pokrájíme na hrubo. Do povařené směsi vmícháme nakrájené sušenky a lehce promícháme, abychom sušenky nerozdrtili. Směs porcujeme, ideálně zmrzlinovými kleštěmi, na pečící papír, každou hromádku lehce stlačíme a po vychladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme arašídy. Lehké, rychlé a delikátní.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.