Ovesné cookies

Ingredience
-  • 250 g cukru krupice
 -  • 12 g kakaového prášku Figaro
 -  • 110 g másla
 -  • 60 ml mléka
 -  • 130 g arašídového másla
 -  • 250 g nadrcených ovesných sušenek Opavia
 -  • 150 g čokolády Figaro 65%
 -  • Arašídy
 
 60 minut
 1 porce
Cukr s mlékem zahřejeme a přidáme máslo, arašídové máslo, kakaový prášek, důkladně mícháme. Jakmile se směs začne vařit povaříme dvě minuty. Ovesné sušenky pokrájíme na hrubo. Do povařené směsi vmícháme nakrájené sušenky a lehce promícháme, abychom sušenky nerozdrtili. Směs porcujeme, ideálně zmrzlinovými kleštěmi, na pečící papír, každou hromádku lehce stlačíme a po vychladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme arašídy.  Lehké, rychlé a delikátní.
