Ovesné cookies

Ingredience
- • 250 g cukru krupice
- • 12 g kakaového prášku Figaro
- • 110 g másla
- • 60 ml mléka
- • 130 g arašídového másla
- • 250 g nadrcených ovesných sušenek Opavia
- • 150 g čokolády Figaro 65%
- • Arašídy
60 minut
1 porce
Cukr s mlékem zahřejeme a přidáme máslo, arašídové máslo, kakaový prášek, důkladně mícháme. Jakmile se směs začne vařit povaříme dvě minuty. Ovesné sušenky pokrájíme na hrubo. Do povařené směsi vmícháme nakrájené sušenky a lehce promícháme, abychom sušenky nerozdrtili. Směs porcujeme, ideálně zmrzlinovými kleštěmi, na pečící papír, každou hromádku lehce stlačíme a po vychladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme arašídy. Lehké, rychlé a delikátní.