Ovesné cookies

Ovesné cookies

Ingredience

  • 250 g cukru krupice

  • 12 g kakaového prášku Figaro

  • 110 g másla

  • 60 ml mléka

  • 130 g arašídového másla

  • 250 g nadrcených ovesných sušenek Opavia

  • 150 g čokolády Figaro 65%

  • Arašídy

60 minut

1 porce

Cukr s mlékem zahřejeme a přidáme máslo, arašídové máslo, kakaový prášek, důkladně mícháme. Jakmile se směs začne vařit povaříme dvě minuty.
Ovesné sušenky pokrájíme na hrubo.
Do povařené směsi vmícháme nakrájené sušenky a lehce promícháme, abychom sušenky nerozdrtili.
Směs porcujeme, ideálně zmrzlinovými kleštěmi, na pečící papír, každou hromádku lehce stlačíme a po vychladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme arašídy.

Lehké, rychlé a delikátní.