Popraskané čokoládové sušenky

Ingredience

  • 3 Figaro čokolády na vaření
  • 4 lžíce másla
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 80 g třtinového cukru
15 minut
15 porcí
Dvě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Poté přidáme máslo. Mícháme, dokud se směs nespojí do hladka. Necháme zchladnout. Do jedné misky prosejeme suché ingredience – mouku, prášek do pečiva a sůl. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do hladka a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme suché přísady a smícháme. Nakonec přidáme jednu nasekanou čokoládu. Z výsledné hmoty tvoříme pomocí čajové lžičky kuličky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi sušenkami necháváme dostatečné mezery. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10-12 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

© 2025 Mondelez Europe Services GmbH – odštěpný závod Česká republika, Praha IČO 01435485. Všechna práva vyhrazena.