Popraskané čokoládové sušenky

Popraskané čokoládové sušenky

Ingredience

  • 3 Figaro čokolády na vaření

  • 4 lžíce másla

  • 100 g hladké mouky

  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

  • 1/2 lžičky soli

  • 2 vejce

  • 80 g třtinového cukru

15 minut

15 porcí

Dvě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Poté přidáme máslo. Mícháme, dokud se směs nespojí do hladka. Necháme zchladnout. Do jedné misky prosejeme suché ingredience – mouku, prášek do pečiva a sůl. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do hladka a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme suché přísady a smícháme. Nakonec přidáme jednu nasekanou čokoládu. Z výsledné hmoty tvoříme pomocí čajové lžičky kuličky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi sušenkami necháváme dostatečné mezery. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10-12 minut. Necháme vychladnout na mřížce.