Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Ingredience

  • 70 g jemných ovesných vloček

  • 300 ml mléka

  • 1 vanilkový cukr

  • špetka soli

  • 1 jablko

  • 1 lžička citronové šťávy

  • hrst vlašských ořechů

  • 1 lžíce rozinek nebo brusinek

  • špetka mleté skořice

  • med nebo javorový sirup

  • Figaro hořká čokoláda

30 minut

1 porce

Polovinu jablka nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je s citronovou šťávou. Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, nakrájené jablko, špetku soli a špetku skořice. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí. Hotovu ovesnou kaši ozdobte vlašskými ořechy, rozinkami a čerstvým jablkem. Nakonec kaši doslaďte v misce medem nebo javorovým sirupem a přidejte čtverečky Figaro hořké čokolády, ta se v horké kaši rozpustí a dodá ji dokonalou chuť! Figaro misku lze získat na prodejnách Můj obchod za nákup 4 Figaro tabulkových čokolád v termínu 20. 9. – 3. 10. 2019 nebo do vyprodání zásob.